Kategorier
Uncategorized

Tips och tricks för att måla eller lacka en husvagn

Hej alla glada läsare!


Det händer att vi får in lite olika frågor från er och en trend som vi märkt tydligt är att allt fler har blivit intresserade av husvagnar. En vanlig fråga som vi får in är: Går det att måla husvagnar.

Och nu är ni givetvis nyfikna på vad svaret på den frågan är, så här kommer det…

Ja, det går att måla en husvagn precis som vilken annan yta som helst. För att göra detta behöver du en bra målarfärg som är lämplig för husvagnar och en målarpensel eller rull. Det är viktigt att förbereda ytan genom att rengöra den och skapa en jämn yta innan du börjar måla. 

Använd gärna grundfärg för att få en jämn yta att måla på, och låt färgen torka ordentligt innan du målar på den andra färgen. När du målar husvagnen, börja med att måla de svåråtkomliga områdena först och sedan arbeta dig utåt. 

Använd gärna en riktad stråle med färgen för att undvika att få droppar och märken på ytan. När du är klar med att måla husvagnen, låt färgen torka ordentligt innan du använder den igen.

Detta är väl kanske främst att rekommendera när det gäller gamla och begagnade husvagnar där det inte är så noga. För nyare husvagnar är det nog bättre att lämna in de till en firma som kan lacka om dessa istället.

Det går också att lacka om den själv och ge husvagnen en ny och fräsch look. Lackering dock är en mer avancerad metod att måla en yta än vanlig målning, eftersom lacken ger en tunnare och mer glansig yta än vanlig målarfärg. Det är därför viktigt att förbereda ytan väl innan du börjar lacka, och att använda rätt utrustning och teknik för att få det bästa resultatet. För att lacka om en husvagn behöver du en lackpensel, en luftkompressor, en stålskrapa och en slipmaskin. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *